top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHeleen Wartena

Stilte 3.0


Stilte lijkt wel een beetje bij Verstilling te horen, maar het tegendeel is waar!. 😃 Ik mag dan weinig hoor- en zichtbaar zijn in mijn communicatie naar buiten toe (ok, zit nog een leerpunt, iets met 5de chakra en uiting geven aan je innerlijk weten/wezen, daarover zo meer! 😉) toch is er genoeg achter de schermen gebeurd.

Ontwikkeling
Toch heb ik verre van stilgezeten in deze ogenschijnlijke stille periode (Heb ik als ADHD’er nooit gekund trouwens;-)…). Ik heb geïnvesteerd in mezelf en in aanvullende studies om als Holistisch therapeut nog beter tot hulp kan zijn. Naast de Opleiding Holistisc breathing Ademcoach bij Heleen Itsma (Ademen is magisch!) en een driedaagse snelkookpan Opstellingen/ Systemisch Werken (wauw ook MAGISCH!) bij Nienke Brinkhorst van Coach In. Ben ik achter de schermen ook bezig om Verstilling een nieuw jasje te geven samen met Leo’s Marketing! En als laatste mocht ikzelf het afgelopen jaar, net als velen van ons, nog een keer door een flink groeiproces heen. Met alle ups en downs die daarbij horen! Man, man man. Ongeloof: ‘ik had dit toch al geleerd en gedaan? ‘Diep dal: ‘ok laat maar zitten, ik geef het op!’, naar ultieme helderheid; kracht, vertrouwen en hartsverbinding. En vervolgens stilte… weer ergens naar een balans, het stille midden. Wat een rollercoaster en wat ben ik toch lekker irritant, hardnekkig eigenwijs 😆!

Inzichten
Vanuit het stille midden kreeg ik drie inzichten over mezelf:
1. Ik trek nog steeds alles en iedereen (buiten) in mijn ruimte om maar niet te hoeven voelen /verbinden met mezelf (binnen).
2. Onbewust koos ik in alles wat ik deed, voor angst i.p.v. liefde.
3. Leef ik nog steeds vaak vanuit mijn hoofd i.p.v. hart.
Ik dacht dat ik mijn lessen wel geleerd had toen ik in 2019 voor mezelf, mijn eigen onderneming koos en stopte met mezelf in omgevingen te plaatsen waarin ik niet tot mijn recht kon komen. Maar blijkbaar mocht ik nog een laagje dieper, een laagje verder voelen dat ondanks de kennis die ik heb, mijn lichaam ook nog aandacht nodig had en nog steeds heeft, om te helen. En dat mijn lichaam eigenlijk nog bijna contant in een fight, flight en freeze stand zit. Niet gek dat je dan beren op de weg blijft zien, je bezig bent met overleving, en het vertrouwen ver te zoeken is!


Waarom ik jou juist kan helpen

Nu zul je misschien denken: ‘Waarom ben jij dan een coach voor anderen als je het zelf nog zoveel te leren hebt?!’ Nou, juist omdat ik weet hoe moeilijk het is om je bewust te worden van je eigen gedrag en op welke lagen holistisch gezien (fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel) je jezelf tekort doet of op welke laag jij jezelf nog uit je stille midden laat halen. En omdat ik weet dat vertrouwen moet groeien, stap voor stap en dat is soms een lange weg.

Op je plek staan en uitspreken (5de chakra)
Als kind is mij ooit gezegd: ‘De wereld draait niet om jou, je trekt teveel aandacht’. Ik ben mezelf daardoor gaan verstoppen, heb mezelf klein gemaakt en ben zelfs gestopt met het uitspreken van mijn behoefte en verlangens. Inmiddels weet ik; de wereld/mijn wereld draait wel om mij! En Jouw wereld draait om jou, en enkel om jou! En zo lang jij jezelf niet vooropstelt, kan je ook niet op je eigen pad wandelen en openstaan voor al het moois dat de wereld/het leven jou te bieden heeft. Laat je horen! Jij bent belangrijk, mooi en onmisbaar!
Zolang jij niet op jouw plek staat, jouw plek inneemt in het familiesysteem, niet jouw pijnen verwerkt en geen verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen levensgeluk, kan je ook niet openstaan om te ontvangen. Zolang jij vindt dat jij er niet mag zijn, jij jezelf klein maakt of aan de kant zet, kunnen de wonderen ook niet bij je komen. Jouw wensen, verlangens en behoeftes zijn belangrijk. Je mag erom vragen. Met een open hart, hoe spannend dat ook is. En ja, af en toe zal je toch een teleurstelling tegenkomen. Maar deze zijn er om nog beter te voelen wat je werkelijk wilt. Gun jezelf te helen van alle shit uit het verleden en ga staan! Own jouw plek als krachtig, mooie en liefdevolle vrouw!

Hoe kan ik jou hierbij helpen?
Ondertussen is het alweer bijna herfst, en is het DE tijd om naar binnen te keren. Te reflecteren en je voor te bereiden op de komende lente waarin je jezelf weer opent voor de buitenwereld, je winterslaap uit. Heb jij behoefte om de komende periode het roer in eigen hand te nemen? Te onderzoeken hoe, op welke laag, jij jezelf steeds tekortdoet? En voel jij dat ik je daarbij mag helpen, dan kan dat op verschillende manieren:

- Het volgen van een reiki cursus. Zie data (https://www.verstilling.nu/evenementen)
- Verbinden tijdens een reikioefenavond (misschien gaan we dan ook iets met klanken doen ;-))… (https://www.verstilling.nu/evenementen)
- Een holistische behandeling (reikibehandeling, opstelling/systemisch werk of een ademsessie, wat op dat moment passen voor jou is) (https://www.verstilling.nu/aanbod-1)

Binnenkort kan je ook kiezen een van de 3 traject te volgen (Verstillen, Veerkracht en Verzachten) daarover snel meer! Ben je geïnteresseerd, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen en vertel ik je er meer over!

Heb het goed!

Liefs,
Heleen
297 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page